Om oss

Jag heter Lisa och bor med min man Lasse i Boden. Jag har alltid velat ha katter men problemet är att Lasse är allergisk. Fick tips av en bekant att många allergiker tål Sibiriska katter. Jag läste på och tog kontakt med en familj i Piteå som hade både Neva Masquerade och Sibirisk katt. Vi hälsade på några gånger och det gick bra, Lasse tålde katterna. Vi var helt sålda och köpte vår första katt våren 2017, SE*Carmina Amoris Dionysos som vi kalla Solo. Solo är en Neva Masquerade och är numer kastrerad. En riktig myskille.

Vi besökte samma uppfödare när hon hade en kull med Sibirer och då förstår ni vad som hände. Det blev så att vi 2018 köpte SE*Carmina Amoris Heaven Can Wait, våran Zingel.

Vi har under åren lärt oss en del om denna ras och nu när jag lever pensionärslivet så kändes det roligt att få ha en kull. Sagt och gjort, Zingel hade i julas en date med S*Starsky´s Yezo som till vardags heter Jasper. Det resulterade i 5 underbara sibbar som föddes 220227.  

Sibirisk katt är en kattras med trevligt temperament, vackert, vilt utseende och bra hälsa. Hälsa och mentalitet är viktigast i min uppfödning. Uppfödningen sker i hemmiljö. Våra katter är alltid tillsammans med oss och så skall även våra kattungar vara. 
Vi kommer att föda upp katter i en liten skala. Vi börjar nu med denna kull och sedan får vi se vad som händer. 

© 2022 Lisa Sundström
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!